Sposób przygotowania

Mąkę wyrabiamy ręką z jajkiem, solą i wodą na gładkie ciasto. Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Za pomocą szklanki wycinamy okręgi.

Mięso z rosołu mielimy za pomocą maszynki. Jeżeli dodajemy marchewkę, to też ją mielimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i przyprawioną szczyptą soli (możemy podsmażyć więcej, to od razu będziemy mieli gotową okrasę). Podsmażoną cebulkę dodajemy do mięsa razem z tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Gotowy farsz układamy na jednej połowie każdego „ciastowego krążka” i lepimy pierogi. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie (najpierw powinna się zagotować) od momentu wypłynięcia około 2-3 minuty.

Jako okrasę mozemy przyżądzić bułkę tartą na maśle.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pyszne
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmm, pierogi z wołowinką, pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Slinka cieknie,mniam:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    przepyszne pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    mm ale ostatnio miałam na nie ochotę;)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smakowite te pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    już jestem głodna, ale super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    nic tylko je jeść ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam pierogi ale nie lubię ich robić :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !