Sposób przygotowania

Wstawiamy w nie wielki garnku szklankę wody którą musimy zagotować ze szczyptą soli i masełka. Energicznie wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Ciasto powinno zrobić się gęste.Zdejmujemy. Wbijamy jajka i od razu miksujemy. Przełóż ciasto do rękawa foliowego i wyciskaj małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25 minutek w 200st.. Śmietanę ucieramy z ze Śmietanfiksem i cukrem pudrem, szprycą napełniona masą wypełniamy ptysie od spodu. Lukier przygotować , i udekoruj nim wierzch ptysiów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne,z lukrem nie robiłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ależ mi smaka narobiłas
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ekstra smaczne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    widziałem już takie ,ale nie jadłem
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    coś mi literówki się poknociły !!
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    mniamuśne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale smakołyki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mniamm...super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !