Sposób przygotowania

8 dag masła na kruszonkę wymieszać z 8 dag cukru i paczką cukru waniliowego, dodać 15 dag mąki i zmiksować.Ciasto pokruszyć do miski, przykryć ścierką i wstawić do lodówki. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona i pokroić w cienkie plastry, skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. 10 dag masła zmiksować z 10 cukru i paczką cukru waniliowego, dodać jajka i szczyptę soli, zmiksować. Dodać skórkę z cytryny, 10 dag mąki i 10 dag mąki razowej, proszek do pieczenia i mleko, zmiksować. Formę nasmarować masłem i wlać ciasto, jabłka ułożyć na powierzchni i posypać cukrem i cynamonem, a potem kruszonką. Piec około 50 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !