Sposób przygotowania

Masło roztapiamy na patelni. Dodajemy zamrożony szpinak i drobno posiekany czosnek. Całość smażymy na małym ogniu do momentu gdy szpinak się rozmrozi. Dodajemy śmietanę, boczek, przyprawiamy i dusimy do momentu, gdy większość wody wyparuje. Jajka roztrzepujemy, dodajemy sos sojowy do smaku i dolewamy do szpinaku. Smażymy do momentu, gdy zetnie się białko. Doskonale smakuje z białym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Muszę taką zrobić :)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Takiego połączenia jeszcze nie widziałam, bardzo kreatywne :-) do wypróbowania!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Szpinak z jajkiem już próbowałam, ale nigdy jeszcze nie dodawałam boczku :) Świetny pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Kilka razy robiłam podobną jajecznicę i jest... PRZEPYSZNA :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !