Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w wodzie i odstawić na 10 min. Mąkę przesiać i wsypać do miski. Dodać sól, olej, a następnie drożdże. Wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzine w ciepłym miejscu pod przykryciem mokrej ścierki. Ciasto starcza na 2 porcje, więc można je po wyrobieniu podzielić na 2 kulki do wyrośnięcia. Można niewykorzystaną część przechowywać w lodowce. Po ułożeniu wybranych składników piec w 210 stopniach przez 20-25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    może się przydać taki przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    tak myslalam, kiedy go zamieszczalam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !