Sposób przygotowania

Szpinak umyć i odparować bez dodawania wody, aby listki zmiękły. Następnie odcisnąć posiekać, dodać łyżkę masła i podgrzać. Posolić. Przygotowany szpinak wymieszać z jajkami, parmezanem i szczypta gałki muszkatołowej. Rosół podgrzać dodać masę szpinakową, przykryć garnek. Odstawić na kilka min aby zupa zgęstniała. Przygotować grzanki. Zupę podawać z grzankami i posypaną parmezanem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !