Sposób przygotowania

Podsmaż na maśle szpinak z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem aż odparuje i ostudź. Żółtka dodaj do szpinaku, białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj pianę ze szpinakiem, wsyp przesianą mąkę i wymieszaj. Wylej na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 15 min w remp 190 stopni. Zimny placek posmaruj twarożkiem, na to ułóż łososia aby pokrył całość. Zwiń ściśle jak roladę. Schładzać około 2 godzin w lodówce.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    extra:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !