Sposób przygotowania

Ser należy zmiksować z żółtkami, dodać mąkę, mleko w proszku oraz aromat do cista dobrze wymieszać składniki. Śmietanę wraz z cukrem ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier dalej ubijając. tak przygotowaną pianę dodajemy powoli i delikatnie do masy serowej.
Blaszkę do pieczenia smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia.
Jako spód ciasta będą służyły herbatniki,które wykładamy na spodzie blachy. Na herbatniki wykładamy masę sernikową i całość umieszczamy w wcześniej nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Czas pieczenia ok 50 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    na pewno dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    uwielbiam sernik
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    no pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    PYSZNY
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    rewelacyjny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. coś nowego, nigdy nie widziałam dodatku mleka w proszku do sernika
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !