Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Gotujemy obrane ziemniaki, po ugotowaniu dokładnie odsączamy, żeby miały jak najmniej wody. Przeciskamy przez praskę (lub rozgniatamy). Dodajemy dokładnie odsączony szpinak, mąkę, masło, jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy jednolite ciasto, formujemy wałek, odcinamy ok 2 cm kluseczki. Możemy nadawać kluseczkom kształty, formować je widelcem na wzór włoskich gnocchi, zginać. Wrzucać na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować delikatnie. Podawać z pesto, można posypać parmezanem, lub z samym masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    no świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    bardzo mi się podoba ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !