Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dobrze wymieszać a nawet przemielić w robocie
zagotować wodę z kostką bulionową
Z mięsa robić spore kulki i od razu wrzucać na wrzątek.. gotować ok 5-7 minut

sos curry;

pól cebuli drobno posiekać, zalać odtłuszczonym mlekiem ok 3/4 szkl
i zagotować, dodać 2 łyżeczki przyprawy curry i 3 łyżeczki mąki kukurydzianej rozrobionej w 1/4 szkl mleka.. ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotować .. włożyc do sosu ugotowane wcześniej pulpety .. zgasić ogień i przykryć na kilka minut pokrywką
Pulpety z sosem podawać z marchewką lub surówką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    mmmm, wygląda rewelacyjnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    I pewnie tak smakuje...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !