Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wode.Wsypujemy cukier.Stawiamy na ogniu doprowadzamy do wrzenia.Zmiejszamy płomien i mieszajac gotujemy jeszcze 5 minut,az do momentu rozpuszczenia sie cukru.Gotowy syrop studzimy.Białko chlodzimy w lodówce.Morele parzymy ,obieramy ze skórki i kroimy na połówki.Wyjmujemy pestki a miazsz miksujemy na gładko z szampanem.Białko wyjmujemy z lodówki,mieszamy z sokiem z cytryny.Ubijamy mikserem na stywna lsniaca piane.Piane z białka mieszamy z musem.Dodajemy 6 kropelków zapachu mietowego.Mase przelewamy do metalowej miski i wkładdamy na 3 godz do zamrazalnika,co pół godz mieszajac.Nastepnie zamrazaj przez cała noc.Przed podaniem sorbet rozkruszamy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !