Sposób przygotowania

Esencjonalny barszcz czerwony czysty tradycyjnie podawany jest w towarzystwie pasztecików, krokietów, diablotek , pierożków itp. Doskonały na wszelkiego rodzaju przyjęcia do podania późno wieczorem .Istnieje wiele odmian takiego barszczyku .
Mięso , warzywa , przyprawy , buraki zalać wodą. Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso i warzywa . Przecedzić . Doprawić sokiem z cytryny , pieprzem mielonym , majerankiem . Przelać przez utartego surowego buraka wyłożonego na sitku ( nabierze ładnego czerwonego koloru ).

Podawać w bulionówkach lub filiżankach .
Mięso obrać od kości i razem z warzywami i grzybkiem zmielić , a następnie użyć jako farsz do pierogów , krokietów lub naleśników .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !