Sposób przygotowania

Kurczak o posmaku migdałowym z ryżem i surówką z selera .

Kurczaka pociąć na kawałki . Natrzeć solą , pieprzem , papryką, skropić sosem sojowym i sosem słodko –kwaśnym chilii , oliwą , posypać płatkami migdałów .Zostawić w lodówce na 2 godziny . Usmażyć na mieszance oliwy z masłem .Podlać Malibu i dusić na średnim ogniu do miękkości .
Ugotować na sypko ryż . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy . Wlać bulion . Włożyć ryż , odsączoną kukurydzę . Dodać kurkumę . Dobrze wymieszać . Włożyć masło . Chwilę dusić by ryż wchłonął bulion .

Seler , marchew, jabłko umyć , obrać . Utrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach .Wymieszać .Skropić sokiem z cytryny. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i zostawić na 10 minut , odsączyć , dodać do warzyw . Dodać śmietanę . Doprawić solą , pieprzem i cukrem do smaku .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !