Sposób przygotowania

Jabłka obrać wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Od razu do gotowania dodać landrynki i miętę. Gotować mieszając od czasu do czasu, po ok 40 minutach dodać cukier i gotować jeszcze ok 1 godziny do odparowania nadmiaru soku. Nakładać do słoiczków i odwracać do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    musi być pyszny taki dżem
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetny przepis! Jestem zachwycona, bo dla mnie połączenie jabłka i mięty to po prostu bajka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !