Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić, 100 g czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej dodając mleko (do szklanej miseczki wrzucić kostki czekolady, dodać mleko, miseczkę postawić na garnku z gotującą się wodą) i ostudzić.
W misce zmieszać mąkę, cukier, proszek do pieczeni, kakao i chili. Następnie dodać jajko, czekoladę z mlekiem i masło. Wymieszać wszystko łyżką. Resztę czekolady pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z muffinkową masą.
Przygotować blaszkę do poeczenia muffinek- w każdy otwór włożyć papilotkę. Do każdej papilotki wlać masę i piec w 180 stopniach ok 40 minut.
Przepis na 12 muffinek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ostre;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    Fajne połączenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Czekolada i chili - dla mnie bomba :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Dobre.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Z chili jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    rewellacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !