Sposób przygotowania

Żółtka utrzec z cukrem,szczypta soli i 40 ml wody.połaczyc z makami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia.Białka ubic na sztywna piane delikatnie wmieszac do ciasta.Przelac do natłuszczonej blachy.Piec 10 -12 minut w 170 st.Maliny wymieszac z cukrem i cukrem waniliowym twrogiem i rozpuszczona zelatyna.Na koncu polaczyc z bita smietana.Biszkopt przekroic wzdłóż na 3 blaty.Jeden posmarowac dzemem,przykryc drugim blatem,posmarowac dzemem.Na dzemie rozsmarowac krem malinowy,przykryc trzecim blatem.Ciasto wstawic do lodówki.Kiedy krem stezeje wierzch ciasta posmarowac bita smietana ,udekorowac według uznania

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !