Sposób przygotowania

Pomidory umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Nożem odciąć wierzchy pomidorów i łyżeczką ostrożnie wydrążyć miąższ. Obraną marchew zetrzeć na średniej grubości tarce. Czosnek, natkę pietruszki i orzechy włoskie drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki, dodać miąższ z pomidorów, przyprawić solą i cukrem, dodać śmietaną i jeszcze raz wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić pomidory, przykryć je odciętymi wierzchami. Opłukać i osączyć liście sałaty, wyłożyć nimi talerz, umieścić na nich faszerowane pomidory.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    szybko i latwo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !