Sposób przygotowania

Obrać pieczarki, włożyć je pod strumień bieżącej wody, zalać wrzątkiem, dodać sok z cytryny i ugotować, aż będą miękkie. Później odsączyć, pozostawić do ostygnięcia i pokroić w plasterki. Ugotować ziemniaki w mundurkach, po wystygnięciu, pokroić w kostkę. Wymieszać je z kiszoną kapustą i pieczarkami, dodać cebulę pokrojoną w krążki. Doprawić solą i cukrem, polać oliwą i wymieszać. Posiekać natkę pietruszki i posypać nią sałatkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne bo polskie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !