Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szwedzka z zielonymi pomidorami
Przygotować zalewę: zagotować wodę, 1.5 szklanki octu, 2 łyżki soli i cukru.
Sałatkę przełożyć do słoików, zalać zalewą, zapasteryzować krótko (około 5 minut).
ogórki | 2 kg |
pomidory zielone | 3 kg |
marchewka | 4 sztuki |
czosnekkilka ząbków | |
ocet | 1,5 szklanki |
cukier, sól, przyprawy | |
papryka czerwona | 2 sztuki |
olej | 1 szklanka |
cebula | 3 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: