Sposób przygotowania

Odcinamy wierzchy patisonów,wydrazamy srodki.Ryz gotujemy w osolonej wodzie.odcedzamy.Mieso kroimy w kostke i smazymy na oleju.Przyprawiamy do smaku.Papryke oczyszczamy i drbno kroimy.Pieczarki tniemy w plasterki,a cebule siekamy.Pieczarki razem z cebula podsmazamy na oleju.Dodajemy papryke i smazymy jeszcze 4 minuty.Warzywa mieszamy z ryzem,groszkiem miesem,serem i dwiema łyzkami natki pietruszki.Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.Patisony napełniamy farszem.Ustawiamy w naczyniu zaroopornym.Maslo rozgrzej,oprusz maka,zasmaz nie rumieniac.Wymieszaj z zimnym buionem,smietana i mlekiem,zagotuj.Przypraw.Do sosu dodaj reszte natki pieruszki .Patisony polej sosem i zapiekaj 40 minut w tem.200st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !