Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 3 zielone papryki, pół szklanki posiekanej cebuli dymki, 4 duże posiekane pomidory, 1 puszka (15 dag) pasty pomidorowej, 8 szklanek bulionu z kurczaka, pieprz kajeński, sól, pieprz, śmietana lub mleko skondensowane, 12 jajek.

SPOSÓB WYKONANIA: W dużym rondlu na maśle podsmażyć warzywa - ok. 5 minut. Dodać pastę pomidorową i smażyć do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i pieprzem kajeńskim. Dodać bulion i gotować. Na 10 minut przed podaniem wbijać do zupy delikatnie po dwa jajka. Kiedy się zetną przełożyć je do 6 miseczek wypełnionych w 1/3 szklanki gorącej śmietany lub mleka. Uzupełnić zupą. Podawać.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ależ to apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !