Sposób przygotowania

Filety moczyć przez 6-12 h, zmieniając dwukrotnie wodę, ostatnie 2 h moczymy je w mleku, nastepnie osączamy je na sicie i kroimy w niewielkie kilkucentymetrowe dzwonka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, białe części pora kroimy w cieniutkie krążki.

Przygotowujemy zalewę:
do wina dodajemy pieprz, ziele angielskie oraz imbir. Krótko zagotowujemy i studzimy pod przykryciem. Po ostudzeniu mieszamy zalewę z oliwą, sokiem z cytryny i cukrem. Dobrze mieszamy.

Śledzie układamy w słoju warstwami na przemian z porem i cebulą. Zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na 2 dni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię śledziki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zrobiłem i dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to śledż

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !