Sposób przygotowania

Przyrządza się tak samo jak szpinak zwykły z przyprawą lub bez.
Rzepak, jarmuż lub roszponkę po wybraniu zdrowych liści i opłukaniu w kilku wodach, wrzucić do malej ilości wrzącej wody osolonej z dodatkiem masła i tak do 20 minut gotować.

Można listki przyrządzać w całości w całości, a kto chce, może posiekać, lub przetrzeć.
Przed podaniem polać masłem z bułeczką, ale z oliwą jest strawniejszy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Nie robiłam nigdy - ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !