Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Mięso razem z kością mostkową natrzeć solą i odrobiną majeranku, cukru, a także drobno posiekanym czosnkiem.Odłożyć co najmniej na godzinę, a następnie ułożyć skórą do góry na blasze z rusztem, posmarować oliwa i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Kilka godzin wcześniej namoczyć w przegotowanej, letniej wodzie umyte, suszone śliwki i ostrożnie usunąć pestki. Zrumienione mięso kilkakrotnie skrapiać wodą od moczenia śliwek. Spod pieczeni wybrać kilka łyżek wytopionego tłuszczu i przełożyć do rondelka.Włożyć do tłuszczu śliwki i połówki obranych jabłek, posypać majernakiem, sola i cukrem i lekko poddusić. Miękkie mięso pokroić na cienkie, ukośne płaty, podawać obłożone owcami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    bardzo ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !