Sposób przygotowania

Obieramy marchew i kroimy na plasterki prosto do gąsiora i układamy na dnie- może byc kilka warstw w zależności od tego jak duzo chcemy mieć marchwi. Udka z kurczaka dokładnie umyte przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, papryka ostrą, pieprzem ziołowym, przyprawą do kurczaka według uznania. Tak przyprawione udka wkładamy do gąsiora zalewamy wodą, do poziomu marchewek. Nastepnie wkładamy liście laurowe i kilka ziarenek pieprzu. Obrane ząbki czosnku kroimy na plasterki i wkładamy do udek. Wszystko przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy ok 1,5 godz w tem 250 stopni zaglądając co jakis czas i podlewając udka wodą z gąsiora.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmhhh świetne zdjęcia, fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Fajny i ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    bardzo lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ostatnio robiłam podobne - pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !