Sposób przygotowania

Migdały zarumienic na patelni, 1/3 wyjac i odłożyc, a do pozostałych dodać masło i ryż. Smażyć, az ryz zrobi sie szklisty, stale mieszajac. Wlac 125 ml wina i mleko, dodac szafran i cukier. Gotowaćna średnim ogniu bez przykrywki, mieszając do czasu do czasu. Stopniowo wlewać pozostałe wino i śmietane. Obrac pomarancze i grejfrut, pokroic na paseczki. Sok z resztek owoców przelac do miseczki, winogrona przekroic na połówki. Sok pomarańczowy oraz połowe przygotowanych owoców dodac do potrawy, lekko wymieszac. Wyłożyc na talerze ,udekorować pozostałymi migdalami z owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Dania z owoców zawsze wzbudzają moją sympatię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !