Sposób przygotowania

1. Biszkopt: białka ubić na sztywno , utrwalić cukrem , dodać żółtka , ubijać , dodać mąkę ,proszek. wlać na wysmarowaną foremkę i upiec, wystudzić , z papieru śniadaniowego wyciąć serce rozciąć na pół, ułożyć na biszkopcie i wyciąć ostrym nożem. każdą połowe wyciąć na pół . spód serca ułożyć na tacy,

2. Masa: z mleka, cukru, i rozpuszczonego budyniu zrobić budyń, wystudzić , utrzeć masło i margarynę na biało dodawać zimny budyń i ucierać , pod koniec dodać mielone migdały i olejek. - utrzeć. Dzień wcześniej pokroić morele w małą kosteczkę i zalać alkoholem , Ciasto posmarować dżemem na to dać masę odsączone morelę i znowu masę , na wierzch biszkopt resztą masy obsmarowaś serce, dokładnie wyrównać i odsypaść wiórkami kokosowymi górę i boki , galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody , gdy zastygnie wycinać małe serduszka za pomocą foremki

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Piękny i smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Świetny tort na Walentynki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    piękne i cudne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    jaki ładny ...i smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ślicznie ten torcik wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetny przepis:) Walentynkowe ciacho:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    piękne serce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajny torcik- fajna kompozycja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    słodkie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Strzał w dziesiątkę:)
  • 1
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    pięknie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    cudny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !