Sposób przygotowania

Pokroic ziemaniki w ksotek, przesmażyć na łyżece masła, zalać bulionem. Dodac kurki, czesc odłozyc na pozniej. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, gotować, aż ziemniaki zmiękną, dodać śmietanę, przyprawić octem, tak żeby był lekko kwaskowaty smak, dodac natkę. Odłozone kurki przesmazyc na maśle i dodać na talerz do zupy. Zupe oczywiscie mozna tez zmiksowac. I np dodać do niej połowki ugotowanych jajek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jadłam kiedyś podobną zupę i bardzo mi smakowała
  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne dobre na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !