Sposób przygotowania

Zrobić rozczyn z ciepłego mleka, drożdży i cukru. Połączyć te składniki, dać do ciepła i czekać aż urośnie. Najlepiej przykryć ręczniczkiem. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli. Zrobić na środku dziurkę i wbić do niej: żółtka i jedno jajko, wlać wyrośnięty rozczyn. Wyrabiać. Na koniec dać roztopioną margarynę. Zostawić do wyrośnięcia. Parówki pociąć wzdłuż na pół. Rozwałkować ciasto i po\\ciąć w paseczki. Owijać parówki ciastem (jak na zdjęciu), i piec ok. 35 minut w temperaturze 180 st. C. Po wyjęciu można polać keczupem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    Z doświadczenia : Lepiej kupić do tego parówki z tzw. Wyższej półki. Te najtańsze puszczają soki i robią się nieapetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pomysłowe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    można kiedyś spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    oj spróbuj spróbuj dobre :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo lubię :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Ja też lubię taką wyżerkę:):)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    robiłam już i są świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    też kiedyś robiłam pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !