Sposób przygotowania

Cebulę
drobno pokroić. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać na patelni. Dodać cebulę i zeszklić. Następnie dodać marchew i razem przesmażyć. Przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i przesmażyć mięso rozdrabniając je. Dodać do cebuli razem z sosem. Wymieszać i podgrzać. Skroić drobniutko kilka listków bazylii i dodać do sosu. Doprawić do smaku
pieprzem i granulowanym czosnkiem. Gdyby sos był zbyt gęsty podlać bulionem. Spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorące nakładać na talerz. Podawać polane sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !