Sposób przygotowania

1. Cukinię obrać, wykroić miękki środek (z pestkami). Cukinię pokroić w krążki (grubość ok. 1 cm). Cukinię posolić.
2. Rozbełtać jajko.
3. Krążki cukinii panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
4. Smażyć na oleju.

5. Tak usmażoną cukinię można urozmaicić. Na każdy złoty krążek kładziemy plasterek pomidora (wcześniej obranego ze skórki i pokrojonego) oraz plasterek sera. Całość wkładamy do piekarnika na 10 minut ( 200 stopni)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    ciekawe, ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    uhm... ciekawy pomysł :) Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !