Sposób przygotowania

Obrać warzywa i ułożyć w garnku razem z mięsem . Dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostki bulionowe i wlać wodę. Gotować
1 godzinę. Wyjąć łyżką cedzakową mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Pomidory z puszki pokroić na kawałki ( wg uznania ) i włożyć do wywaru razem z sokiem z puszki. Dodać przecier pomidorowy. Gotować na małym gazie 15 minut. Doprawić do smaku .Ugotować makaron , odcedzić.
Podawać układając na talerzu porcję makaronu i oblewając ją zupą . Po wierzchu posypać natką pietruszki. Osobno podać śmietankę , którą każdy dolewa sobie na talerz wg smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    fajny pomysł z osobną śmietanką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !