Sposób przygotowania

Śledzie, po uprzednim namoczeniu, mielimy w maszynce. Dodajemy mąkę, jajko i drobniutko posiekaną cebulkę. Wyrabiamy jednolitą masę. Z masy ugniatamy niewielkie kuleczki, które smażymy z obu stron na oleju (jak klopsiki).
Do garnka wlać troszkę wody i cukier, podgrzewać mieszając aż cukier się roztopi. Potem dodajemy ocet i marchewkę i cebule pokrojone w krążki. Gotujemy ok . 15 minut. Gorącą marynatą zalewamy kulki. Powinny moczyć się kilka dni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygladają rewelacyjnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !