Sposób przygotowania

Ogórki kroimy na grube plastry a paprykę i cebule na średnie kawałki to wszystko zalewamy zalewą z 9 szklanek wody i 1 szkl. soli odstawiamy na 3 godziny i następnie odcedzamy. Warzywa układamy w słoiczkach i zalewamy zalewą zrobioną z : 6 szkl. wody , 1 1/5 szkl. octu i 2 szklanek cukru i łyżeczki curry i po łyżeczce gorczycy i ziela to wszystko zagotować i odstawić do ostygnięcia a następnie zalać warzywa, słoiki pozakręcać i zagotować 7 min

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !