Sposób przygotowania

Borówki myjemy i osuszamy, kilka odkładamy do dekoracji. Resztę miksujemy z połową cukru.

Twarożek mieszamy z resztą cukru.
Śmietanę ubijamy i odkładamy kilka łyżek do dekoracji. Resztę łączymy z borówkami i twarożkiem.

Miód lekko podgrzewamy i wlewam do formy i obracamy aż pokryje on wewnętrzne ścianki. Posypujemy miód mielonymi migdałami.

Do formy przekładamy krem borówkowo-serowy i całość wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika.

Na krótko przed podaniem wkładamy na chwilkę formę do miski z gorącą wodą i wykładamy na półmisek.

Dekorujemy odłożonymi borówkami i bitą śmietaną.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    prawdziwa bomba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !