Sposób przygotowania

Mięso rozbijamy pięścią na cieńkie płaty. Seler tarkujemy na tarce o grubych oczkach, następnie miksujemy go blenderem Bosch. Dodajemy olej lub oliwe, sól i ucieramy z selerem. Rozbite mięso przyprawiamy i smarujemy selerem. odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Potem tym czasie obsmazamy z wszystkich stron i przekladamy do brytfanny. Pieczemy ok 2h obficie podlewając sosem. Po upieczeniu mięsa dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek i dusimy ok 30 min. W razue potrzeby na koncu zaprawiamy sos smietana.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    mmm, pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym cielęcinkę ale nie mam:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    cos dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !