Sposób przygotowania

Wodę zagotować, dodać do niej indycze szyje i gotować przez około 20 minut zbierając szumowinę z gotowania. Warzywa obrać, oczyścić i pokroić w kostkę, dodać do bulionu wraz z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym oraz liściem laurowym. Gotować do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Ogórki kwaszone zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy. Zupę zaprawić śmietaną. Z mąki i masła przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją na patelni niewielką ilością zupy i dodać do zupy. Cebulę podpiec nad palnikiem lub na suchej patelni i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodać posiekaną zieleninę. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smakowita zupka, mam ogromną ochotę na ogórkową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !