Sposób przygotowania

Odmiana w podawaniu wątróbek drobiowych . Trochę pracochłonne , ale warte tego .
Wątróbki podzielić na połówki . posolić , posypać pieprzem i papryką . Skropić sosem sojowym .Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej na rumiano kapelusze pieczarek . Zdjąć je z patelni i posolić . Na pozostały na patelni tłuszcz włożyć wątróbki i usmażyć na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni i odłożyć . Na patelnię włożyć jabłka posypane papryką i majerankiem oraz plasterki boczku . obsmażyć z obu stron . Również zdjąć z patelni. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian : połówkę wątróbki, plasterek boczku, pieczarkę , wątróbkę, pieczarkę , jabłko i tak do zapełnienia patyczka ( z tej porcji wychodzą 2 szaszłyki . Gotowe szaszłyki ułożyć w naczyniu do zapiekania , polać tłuszczem ze smażenia i dopiec w gorącym piekarniku ok. 10 minut. Podawać z ryżem pomidorowym i surówką .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    superowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !