Sposób przygotowania

Gruszki pokrój w dużą kostkę, skrop sokiem z cytryny. Jeżyny umyj i osusz. Kruche ciasto pokrój na osiem większych lub 12 mniejszych części. Na każde ułóż kilka kawałków gruszki i po 3 , 4 jeżyny, posyp odrobiną cukru. Złóż paczuszkę, natnij ją na wierzchu w dwóch, trzech miejscach i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Każdą paczuszkę posmaruj mlekiem, posyp pozostałym cukrem. Piecz przez 20 minut w temp. 200 stopni na złoty kolor. Podawaj z serkiem śmietankowym, mascarpone lub lodami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !