Sposób przygotowania

Zrobić galaretkę pomarańczową i agrestową w proporcji opakowanie na 0,3l wody. Przelać do naczynia i pozostawić do stężenia. Gotową galaretkę pokroić w kostkę, wymieszać dwa smaki i podzielić na połowę.
Przygotować galaretkę ananasowa w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z 450g serka homogenizowanego waniliowego i dodać połowę galaretki w kostkę. Wlać do tortownicy i poczekać, aż stężeje ok.3h.
Przygotować galaretkę agrestową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody, po ostudzeniu przelać do tortownicy na zastygnięty ser. Odczekać, aż zastygnie ok. 2,5 h
Przygotować galaretkę truskawkową w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z zmiksowanymi truskawkami i 450g serka homogenizowanego waniliowego. Całość wypieszczać z pozostałą połowa galaretki w kostkę. Przelać do tortownicy.
Przygotować galaretkę truskawkową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody. Po ostygnięciu wylać do tortownicy, pozostawić na 3h w lodówce. Gotowe!

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kerukm

    serka homogenizowanego ma być 900g i truskawek 250g. Przepraszam z błąd.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Czasami taki robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny kolorowy:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !