Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, soli i wody zarobić ciasto, by nie kleiło się do ręki.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić i zmielić z twarożkiem, doprawić, wymieszać.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na maśle.
Z ciasta formować nieduże kuleczki, otaczać w mące, rozpłaszczć na dłoni, nakładać farsz i zlepiać brzegi.
Ulepić wszystkie pierogi.
W dużym garnku zagotować wodę, osolić.
Gotować pierogi, od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody ok.2-3 min.
Gorące pierogi polać masełkiem z cebulką.
Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo je lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to danie chyba każdy lubi
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !