Sposób przygotowania

Pomidory , dowolną ilość parzymy wrzątkiem ,następnie hartujemy zimną wodą ,aby lekko zdjąć skórkę.Po obraniu ich kroimy do miski na cząstki , lekko solimy. Nakładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy 25 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    moja mama robi podobne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetne, spróbuję w lecie takie zrobić!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie mam ogródka i pomidorów nie przerabiam ale amatora na takie pomidory to mam - łyżką ze słoika by wyjadał:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne,też lubię:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo fajny i przydatny przepis ,zabieram do siebie przepis..
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiej chęci nabrałam na pomidory,że sobie też zrobiłam,tylko troszkę inaczej:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajny i przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    przydatny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne zapasy
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    co roku takie robię :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Muszę zabrać się w końcu do przetworów :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !