Sposób przygotowania

Proporcja na pulpety będzie większa,
pulpety można zamrozić i przydadzą się na potem.

kurczak;
oddzielić mięso od kości bez skórki ; piersi i udka..
mięso zmielić..

mięso wyrobić z przyprawami i bułką tartą
ok 4 łyżki, jak za luźne można dodać więcej.
Robić okrągłe pulpety wielkości niedużego jabłka.

Pulpety gotować na wolnym ogniu na bulionie z kostki lub rosole.
Po wyjęciu pulpetów, do bulionu wrzucić trochę warzyw, marchewka, pietruszka, seler i ugotować do miękkości.
Sos zagęścić mąką.

Do pulpetów można podawać ryż , kaszę lub ziemniaki..
Polać sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !