Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, margaryny i przyprawy zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, usmażyć.Grzyby umyć, obrać, pokroić.Dodać do smażącej się cebuli, dusić razem.Przyprawić.Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, koperek (można też farsz - jego smak i konsystencję - wzbogacić o starty kawałek żółtego sera)Wszystko wymieszać z 1 jajkiem.
Przygotować formę do tarty, blaszaną lub kamionkową.
Wysmarować olejem.Wyłożyć zimnym ciastem.Włożyć farsz, wyrównać powierzchnię.Upiec ok.30 - 40 min. w 180\"C.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pychotka, do wypróbowania.Ja posypałabym świeżą zieleninką jeszcze wierzch tarty, ale ja tak lubię.
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Naprawdę pychota!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !