Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto: szklanka mąki i 0,5 szklanki cukru, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i pokrojone na kawałki 0,5 kostki masła siekamy nożem aż powstaną grudki. Wlewamy roztrzepane widelcem jajka i zagniatamy ręką ciasto. Tortownice smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wkładamy do lodówki. Robimy masę: Oba rodzaje sera ucieramy ze szklanką cukru. roztapiamy 3/4 kostki margaryny. Do utartych serów z cukrem dodajemy roztrzepane jajka i proszek budyniu oraz przestudzone roztopione masło. Miksujemy. Dzielimy na pól do drugiej połowy dodajemy kakao i wlewamy na ciasto. Najpierw białe potem z kakaem. Pieczemy 60 minut w temp. 175 st, Ozdabiamy cukrem pudrem lub inaczej wg uznania

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam serniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !