Sposób przygotowania

Obraną cebulę siekamy a pomidory sparzyć wrzątkiem oraz obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Paprykę także należy pokroić na ćwiartki, wydrążyć, umyć, osączyć i pokroić w pasemka. 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni i zeszklić połowę posiekanej cebuli. Dodać pokrojoną paprykę, krótko podsmażyć , wlać rosół. Gotować ok 5 min. Dodać pomidory, przyprawić solą, pieprzem i oregano. Dusić 15 min. Czosnek obrać. natkę umyć i drobno posiekać. Rozgrzać 1 łyżkę oleju, podsmażyć resztę cebuli z wyciśniętym czosnkiem. Odstawić do przestygnięcia. Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą z czosnkiem i połową posiekanej natki. Dodać jajko i tartą bułkę , wyrobić na plastyczną masę., Doprawić solą, pieprzem i papryką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !