Sposób przygotowania

Powyżej podałam składniki do ciasta. Poniżej podaje do masy

MASA:
40 dag chudego twarożku
15 dag cukru, 4 listki żelatyny
20 dag śmietanki kremowej
1 kg truskawek
3 łyżki konfitur truskawkowych.

Do Dzieła!
Na samym początku rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Mąką pszenną i ziemniaczaną należy wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło ukręcamy z cukrem i cukrem waniliowym na masę. Ciągle mieszając, dodawać po jednym jajku, sól, mąkę i mleko. Płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić na nim ciasto. Piec 20 min. Placek wyjąć i ułożyć do przestygnięcia. Twarożek wymieszać ze 100 g cukru. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, wycisnąć i podgrzać aż się rozpuści. Po łyżce dodawać do twarogu. Śmietankę ubić z resztą cukru na sztywną pianę. Połowę wymieszać z twarogiem ,a resztą udekorować placek.
Masę rozsmarować na wystudzonym placku. Umyte truskawki osączyć, przeciąć i ułożyć na cieście. Konfitury podgrzać mieszając i posmarować nimi wierzch placka z truskawkami. Pokroić na porcję i udekorować śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !