Sposób przygotowania

Truskawki rozmrozić, winogrona pokroić na połówki, usunąć pestki. Miąższ pokroić na kawałki. Morele osączyć, odmierzyć 300 ml soku. W nim rozpuścić żelatynę, podgrzewając na małym ogniu. Na dno podłużnej formy wlać 100 ml soku z żelatyną. Dodać 1/3 owoców, odstawić do zastygnięcia. Do pozostałego soku z żelatyną włożyć resztę owoców, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Przełożyć do mieszanki soku, żelatyny i owoców dokładnie wymieszać. Krem rozsmarować na zastygniętej galaretce. Wstawić na całą noc do lodówki. Gotową piankę przełożyć na talerz, pokroić.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienity deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !