Sposób przygotowania

Na wstępie należy rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Rabarbar dobrze umyć, osuszyć i pokroić w około 2cm - kawałki. Rabarbar oprószyć 150g cukru (większość), dodać ze 20g masła (ok. 2 łyżki) Naczynie żaroodporne, w którym będziemy później zapiekać, stawiamy na ogniu na kuchence, ale nie rozkręcamy palnika na maksa bo naczynie pęknie. Trzeba spróbować czy owoce nie są bardzo kwaśne i dodać więcej cukru.
W tak zwanym międzyczasie przygotowujemy kruszonkę w osobnej misce. Zagniatamy pozostałe 50g masła z 50g cukru, 50g płatków owsianych (dla zdrowotności), 100g mąki i siekanych orzechów. Można dodać cynamonu, cukru waniliowego. Na miękkie, podgotowane owoce kładziemy kruszonkę i zapiekamy przez 20minut w 190st.C. Już.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !