Sposób przygotowania

Melony należy przekroić na połowy. Usunąć z nich pestki. Wydrążyć miąższ i włożyć go do miski. W naczyniu wymieszać cukier, sok z limonki oraz skórki z limonki i likier pomarańczowy. Poczekać aż cukier się rozpuści. truskawki pokroić w plasterki. Zmieszać z winogronami i miąższem z melonów. Dodać wszystko do sosu i wymieszać. Naczynie przykryć folią i wstawić na ok. godzinkę do lodówki. następnie nałożyć sałatkę do wydrążonych połówek melonów.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    poezja smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajny pomysł;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !